Ένα τεχνικό λάθος της EBU προκάλεσε πανικό και σχεδόν αποκάλυψε μυστικά του διαγωνισμού Eurovision 2026, με τον Akylas να ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στη Βιέννη. Οι δημοσιογράφοι ανησύχησαν όταν η EBU έστειλε επείγον email ανακαλώντας την πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.
Η Eurovision θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου 2026, με τον Akylas να συμμετέχει στον Α’ ημιτελικό στις 12 Μαΐου. Η πρώτη πρόβα του θα γίνει στις 2 Μαΐου.
Ο Akylas, που βρίσκεται στη 2η θέση στα προγνωστικά με το τραγούδι «Ferto», δηλώνει ότι έχει όλη την Ελλάδα στην καρδιά του. “Σας παίρνω όλους μαζί μου σε αυτό το ταξίδι”, είπε. Το κομμάτι είναι αφιερωμένο στη μητέρα του και στους γονείς που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.
Αντίκτυποι του λάθους:
- Πανικός στους δημοσιογράφους που περίμεναν πληροφορίες για τον διαγωνισμό.
- Η EBU προσπάθησε να ανακαλέσει την κατάσταση άμεσα.
- Αυτή η αναστάτωση μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της διοργάνωσης.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός, υπεύθυνος για την εμφάνιση του Akylas, δήλωσε: “Σήμερα ο Akylas θα επισκεφτεί το σκηνικό του για να το συνηθίσει και ελπίζουμε να σας κάνουμε χαρούμενους”. Αν και οι προετοιμασίες συνεχίζονται, η αβεβαιότητα γύρω από το συμβάν παραμένει.
Ο Akylas περιγράφει τον εαυτό του ως άνθρωπο που αγχώνεται αλλά τώρα νιώθει ενθουσιασμό. Έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει τις καρδιές των Ευρωπαίων με τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της περιοδείας.
Η Eurovision 2026 υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αν και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προσθέσει μια δόση αβεβαιότητας στην προετοιμασία. Ο Akylas και η ομάδα του ελπίζουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι την ημέρα της μεγάλης εκδήλωσης.