Στην Πάτρα, ο 89χρονος είχε οργανώσει τη διαφυγή του και είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του πριν την επίθεση. Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό των ΚΤΕΛ, σχεδόν έξι ώρες μετά την έναρξη των ερευνών.
Η ανιψιά του ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητά του. Είχε στην κατοχή του ένα γεμάτο 38άρι περίστροφο και πυροβόλησε πέντε άτομα στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
Ο ηλικιωμένος είχε εκφράσει απειλές στο παρελθόν σχετικά με πράξεις βίας, κυρίως λόγω καθυστερήσεων στη σύνταξή του. Είχε μάλιστα αφήσει σημειώματα στους χώρους των επιθέσεων, που περιλάμβαναν και την φράση: «Θα σκοτώσω ανθρώπους».
Σημαντικά γεγονότα:
- Ο 89χρονος έκλεισε ραντεβού με οδηγό ταξί δύο ημέρες πριν την επίθεση.
- Η κατοχή των όπλων του είχε ανακληθεί λόγω προηγούμενου εγκλεισμού σε δημόσια ψυχιατρική δομή.
- Η κατάσταση των τραυματιών παρακολουθείται στενά από τις υγειονομικές αρχές.
Οι αρχές διερευνούν τα κίνητρα πίσω από αυτήν την πράξη. Το Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση σε επόμενες συνεδρίες, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή.